Město Ostrov zahájilo stavbu nového atletického areálu

29.09.2016 7:31

V polovině září začala výstavba nového atletického areálu v Ostrově mezi Základní školou Masarykova a Krušnohorskou ulicí.

Město Ostrov zahájilo stavbu nového atletického areálu
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

První etapa stavby, při níž by měl vzniknout moderní atletický areál s 333 metrů dlouhým běžeckým oválem, sportoviště pro technické disciplíny, zázemí atletického klubu, zastřešená tribuna a příjezdní komunikaci s parkovištěm bude dokončena do 31. května 2017 a vyjde městský rozpočet na 47 600 000 korun s DPH.

Výstavba nového atletického areálu, který poskytne zázemí nejen atletickému klubu, ale také nabídne možnost pořádat mládežnické turnaje a přebory, byla zahájena 14. září, kdy bylo předáno staveniště zhotoviteli, jímž je chebská firma Algon a. s. Ta vyhrála výběrové řízení s nejnižší nabídkou za realizaci stavby, čímž se podařilo snížit původní rozpočtované náklady (56 144 000 korun) o více než 8,5 milionu korun.

V lokalitě u 1. základní školy (ZŠ Masarykova) dojde nejprve k likvidaci valu, na kterém stála do letošního jara stará původní tribuna. Terén bude srovnán a navezeny budou propustné vrstvy. Místo také čeká vybudování drenáže a odvodnění. V další fázi prací budou vytvořeny přeložky kanalizační přípojky, vodovodní přípojky a zbudován bude areálový vodovod. Dále bude také vystavěno parkoviště a příjezdní komunikace a u areálu vyroste také nové veřejné osvětlení. Obnovena bude dvojgaráž. Před areálem budou také dvě nová parkovací stání pro autobusy.

„Projekt nového ostrovského atletického areálu vycházel především z požadavků atletického klubu při Městském domu dětí a mládeže, který zde bude trénovat a závodit. Atlety bude v novém areálu čekat především 333 metrů dlouhý ovál s moderním umělým povrchem, který splňuje parametry pro pořádání mládežnických přeborů,“ řekl starosta Pavel Čekan. Uvnitř oválu najdou atleti zázemí pro všechny technické disciplíny a menší víceúčelové sportovní hřiště. Zastřešená tribuna, pod níž se také schová kratší tréninková běžecká dráha. Na atlety bude čekat moderní zázemí, vnitřní útulné šatny a sociální zařízení. „Areál budou moci využívat také všechny ostrovské školy nebo široká veřejnost,“ doplnil starosta.

V druhé etapě stavby, která bude financována i realizována samostatně a je naplánována na příští rok, by u atletického areálu mělo vyrůst ještě fotbalové hřiště o rozměrech 40 krát 40 metrů pro malé fotbalisty a další budova se zázemím. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.