Město Pelhřimov pořídilo nemocnici další novou sanitku za milion korun

16.11.2017 20:32

Pelhřimovská nemocnice zakoupila pro své pacienty nový komfortní sanitní vůz Renault Master, který byl pořízen za finanční podpory jednoho milionu korun od města Pelhřimov.

Město Pelhřimov pořídilo nemocnici další novou sanitku za milion korun
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Jde již o pátý sanitní vůz, který nemocnice získala díky podpoře města. Klíčky od nového sanitního vozu převzal v pátek 10. listopadu z rukou starosty města Františka Kučery ředitel nemocnice Jan Mlčák. Při slavnostním předání vozu, které se uskutečnilo před budovou ředitelství nemocnice, starosta města mimo jiné uvedl „Jsem velmi rád, že zastupitelé každoročně schvalují příspěvek nemocnici na nákup sanitního vozu a zároveň podporují přednostní pronájem městských bytů pro lékaře. Do návrhu investičního rozpočtu na příští rok jsme opět zařadili podobnou částku,“ prozradil starosta závěrem.

„Dlouholetá podpora města Pelhřimov je pro nás důležitá. Díky ní modernizujeme náš vozový park a zvyšujeme tak kvalitu a komfort přepravy pro naše pacienty,“ poděkoval za financování nákupu sanity ředitel nemocnice Jan Mlčák.

Sanitní vůz Renault Master slouží pro přepravu pacientů s jakýmkoliv zdravotním omezením. Je vybaven pojízdným křeslem, nosítky s podvozkem a  pojízdným infarktovým křeslem MEDIROL s nosností 250 kg, což umožňuje převážet pacienty s vyšší hmotností. Zádržný systém pro dětské pacienty a automatický externí defibrilátor, to vše je součástí výbavy. V neposlední řadě je nutné uvést, že zástavba umožňuje pohodlné naložení imobilních klientů přes sklopnou nájezdovou rampu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.