Město Zlín stále čeká na peníze z loterií

14.05.2012 10:42

Město Zlín stále čeká na první letošní peníze z loterií a jiných podobných her. Přestože na základě příslušných ustanovení daňového řádu a zákona měla být dle názoru města v průběhu měsíce dubna zaslána městu první čtvrtletní zálohová platba od finančního úřadu ve Zlíně, doposud se tak ale nestalo.

Město Zlín stále čeká na peníze z loterií
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

"Zašleme proto finančnímu úřadu dopis a zeptáme se, kdy můžeme peníze z loterií a podobných her očekávat. To, že dosud nedorazily, je velmi nepříjemné. Nejen pro město, ale i pro subjekty ze sociální oblasti, kultury a sportu, které na tyto příjmy čekají. Město Zlín se totiž netají tím, že část peněz z loterií a jiných podobných her chce poskytnout právě jim a v tomto duchu je i informuje," prohlásil náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetencí patří oblast hazardních her.

Na základě loňské novely zákona č. 202/1990 Sb. o loteriích a jiných podobných hrách byl od 1. 1. 2012 zaveden nový systém odvodů z loterií a her, kdy tento odvod vybírají finanční úřady a zákonem stanovenou část poté zasílají obcím; město Zlín dle vyjádření Ministerstva financí mělo z tohoto druhu podnikání získat ročně částku v řádu desítek milionů korun. Na druhou stranu však město Zlín od letošního roku nemůže vybírat dříve zavedené místní poplatky za provozování některých druhů herních zařízení a významně se mu snížil jednorázový administrativní poplatek za povolení VHP
"Město tedy od počátku roku pozbylo pravidelný a poměrně přesně predikovatelný příjem z místních poplatků, se kterým počítalo do letošního rozpočtu.

Výpadek tohoto příjmu dosud nebyl fakticky nahrazen příjmem z nově zavedených odvodů, vybíraných finančními úřady," konstatoval Daniel Novák z odboru právního magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…