Mladá Boleslav: Město chce zpříjemnit prostředí u domů s pečovatelskou službou

19.03.2017 7:35

Vedení města chce zlepšit prostředí v bezprostřední blízkosti domů s pečovatelskou službou v ulicích Havlíčkova, Sadová a U Penzionu.

Mladá Boleslav: Město chce zpříjemnit prostředí u domů s pečovatelskou službou
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Všechny tři lokality v pátek navštívil náměstek primátora Michal Kopal spolu s ředitelem pečovatelské služby Josefem Příhonským. Cílem města bude pokusit se navržená opatření a změny zvládnout již v letošním roce.

"Chtěli bychom zpříjemnit seniorům v těchto objektech venkovní zázemí, aby mohli ve větší pohodě a v hezčím prostředí trávit chvíle odpočinku i pod širým nebem," řekl náměstek Kopal. Zázemí u každého z těchto zařízení je přitom odlišné.

Dům s pečovatelskou službou v Havlíčkově ulici má pěkný společný vnitroblok s krajským Domem seniorů, kde nechybí zeleň, lavičky, dřevěná pergola i chodníčky pro pěší. Je zde ale potřeba více dohlédnout na údržbu zeleně a posoudit možné zásahy u náletových dřevin, které se již příliš rozrostly. Bude zde také potřeba spravit nefunkční osvětlení v zahradě i opravit poškozené dlaždice na terase objektu. Na zpevněné ploše v blízkosti Domova seniorů je potřeba zvážit další budoucnost kruhových bloků s posezením, které zde překážejí při manévrech zásobovacích aut a podobně.

U domu s pečovatelskou službou v Sadové ulici má město také zajímavé plány na zlepšení zázemí. Jednak je zde v plánu vybudovat podél domu chodník, který v boční uličce zcela chybí. A především je u zadního traktu budovy s výtahem vyvýšená zelená plocha mezi vysokými stromy, kterou je možné zkrášlit úpravou terénu, zeleně, instalací chodníčků i laviček. Je také potřeba zde vyřešit přístup k této vyvýšené ploše, aby se sem bez problému mohli dostat i klienti s omezenou pohyblivostí. Toto budoucí zázemí bude oploceno.

Třetím objektem, který také čeká lepší zázemí, je DPS U Penzionu v těsném sousedství DPS Na Radouči. Zatím DPS Na Radouči má nově pěkně upravený vlastní vnitroblok, u výškové budovy penzionu je dosud jen malé posezení s pergolou. Podle náměstka Kopala je cílem toto zázemí rozšířit směrem do travnaté plochy a po jeho úpravě a vylepšení tento prostor také oplotit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…