Mladá Boleslav: Parkovací systém nesmí uškodit obyvatelům města

02.09.2017 18:01

Zastupitelé na svém jednání ve čtvrtek 31. srpna řešili i připravovanou změnu v parkování v Mladé Boleslavi. Zástupci SBD Na Radouči totiž adresovali vedení dopis, v němž vyjádřili obavy nájemníků, že připravovaný parkovací systém by mohl ještě zhoršit stávající možnosti parkování u jejich domů.

Mladá Boleslav: Parkovací systém nesmí uškodit obyvatelům města
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Primátor Raduan Nwelati ale vysvětlil, že po zavedení parkovacího systému se ale určitě nemůže zhoršit situace lidí, kteří v Mladé Boleslavi mají trvalé bydliště.

Při přípravě parkovacího systému se zvažovalo již několik termínů jeho spuštění, naposledy to bylo na podzim letošního roku. Primátor Nwelati ale uvedl, že v současné době není ještě možné stanovit přesný termín spuštění projektu, i když se na jeho přípravě intenzivně pracuje. Dosud ale základní pravidla systému nebyla schválena v radě ani zastupitelstvu. Do té doby jsou všechny představené parametry systémy pouze návrhy, které musí projít schválení orgány samosprávy.

Skutečně podrobné informace o systému chce proto vedení města začít podávat obyvatelům až ve chvíli, kdy bude k dispozici konečná schválená verze celého systému.

"Věřím, že v blízké době schválíme pravidla, schválíme ty zóny a následně budeme informovat občany o podrobnostech. V každém případě nezavedeme žádný systém, který by měl zhoršovat možnosti parkování obyvatel v Mladé Boleslavi," řekl primátor.

Parkovací systém je nutné podle něho zavést právě vzhledem k stávajícímu nedostatku parkovacích míst a k nutnosti jejich efektivnějšího využívání. Do budoucna mají zlepšit možnosti parkování v Mladé Boleslavi tři připravované parkovací domy (nadzemní u Havlíčkovy ulice v blízkosti odboru dopravy a v ulici U Stadionu vedle sportovní haly a podzemní parkovací dům na náměstí Republiky). Dále se připravují i záchytná parkoviště pro návštěvníky města, u kterých bude návaznost na městskou autobusovou dopravu. Většinu těchto projektů by město chtělo realizovat s pomocí evropských dotací.

Navržené základní parametry parkovacího systému, které ještě čeká projednání v orgánech města, jsou zmíněny i v zářijovém Boleslavanu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…