Mladá Boleslav: V Železné ulici začne na sklonku léta úprava povrchů

18.08.2017 10:51

Na sklonku letních prázdnin začne v Železné ulici úprava povrchů komunikace a chodníků, a to v úseku od křižovatky s ulicí K. Militké až po náměstí Míru. Stavba bude rozdělena na tři etapy, z nichž každá potrvá několik týdnů. Celá stavba by měla být dokončena, pokud nenastanou nečekané problémy, do 5. listopadu. Podrobnosti o této stavbě, která poznamená na podzim život v této ulici plné obchodů a dalších provozoven, představili ve středu obyvatelům a podnikatelům z této oblasti zástupci města a zhotovitele.

Mladá Boleslav: V Železné ulici začne na sklonku léta úprava povrchů
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Město zadalo pouze úpravu povrchů v této ulici s ohledem na komplikace a průtahy, které by bylo možné očekávat při kompletní opravě včetně podkladových vrstev. Pod ulicí jsou sklepy, vede tudy řada inženýrských sítí a také by postup prací komplikoval průzkum archeologů. Při opravě povrchů komunikace nepůjde zhotovitel, firma H-Intes, do takové hloubky a archeologové budou mít nad stavbou pouze dohled. Při kompletní rekonstrukci vozovky včetně podloží by se tak mohla stavba podle odhadu města protáhnout třeba i na celý rok či víc. Cílem města je rekonstrukcí omezit život v této ulici i možnosti zásobování zdejších obchodů co nejméně.

V průběhu celé stavby bude zajištěn průjezd do lokality Na Kozině. Při každé etapě zhotovitel slibuje, že výkopy nezasáhnou najednou ulici v celé šíři, ale postupně jeden chodník a přilehlou část ´komunikace a teprve poté druhou polovinu. Přístup do jednotlivých domů a obchodů se bude firma snažit firma vždy zajistit, výjimkou bude několik dní, kdy bude nutné zajistit opravu přímo před konkrétním domem. Firma počítá podle možností a potřeb o práci i o sobotách.

První etapa začne předáním stavby stavební firmě 28. srpna, potrvá zhruba čtyři týdny a bude se týkat úseku mezi náměstí Míru a křižovatkou s Pivovarskou ulicí. Další etapa se bude týkat zhruba poloviny zbylé části Železné ulice směrem od Pivovarské ulice ke Staroměstskému náměstí. Poslední etapa pak zasáhne část až k ulici K. Militké.

V rámci možností se rozšíří i dva příliš úzké úseky chodníků

Při opravě z opravované ulice zmizí úseky z asfaltu či zámkové dlažby a jak vozovka, tak chodníky budou dlážděné. V křižovatce Železné a Pivovarské ulice vznikne široký zpomalovací retardér, díky němuž bude také možné snížit příliš vysoký nášlap z vozovky na chodník u prodejny fotopotřeb. V rámci možností se také během oprav rozšíří dva příliš úzké úseky chodníků, ale tak, aby byl dále umožněn bezpečný průjezd vozů.

Přítomní obyvatelé vyjádřili obavy, aby se práce neprotáhly až do předvánoční doby, která je pro řadu obchodů stěžejní. Padaly i další upřesňující dotazy k průběhu stavby, diskutovalo se o problémech s dešťovou vodou i dalších tématech spojených s opravou. Aktuální informace k průběhu stavby bude přinášet na webu města průběžně před začátkem stavby i v jejím průběhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…