Mladou Boleslav čeká Vánoční jarmark a adventní trhy

13.12.2013 15:37

Historická část Mladé Boleslavi se v sobotu 14. prosince probudí do jarmarečního dne. Vánoční jarmark své tržiště rozprostře na Staroměstském a Českobratrském náměstí, na Karmeli, ve Sboru českých bratří a v Městském paláci Templ od 9 do 16 hodin. Tato velká akce, kterou navštěvuje každoročně několik tisíc lidí, si vyžádá i příslušná dopravní omezení.

Mladou Boleslav čeká Vánoční jarmark a adventní trhy
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V sobotu 14. prosince budou Českobratrské náměstí a ulice Na Karmeli úplně uzavřeny od 5 do 18 hodin, Klaudiánova ulice v tomto čase bude obousměrná do Lukášovy ulice. Staroměstské náměstí bude uzavřeno po pravé straně k hotelu Věnec včetně vjezdu a výjezdu z Bělské ulice od 5 do 18 hodin. Hlavní průjezd náměstím je zachován. Návštěvníci jarmarku se mohou těšit na velké množství stánků s rozličným zbožím i dobrým občerstvením i na doprovodný kulturní program. Nebude zde chybět ani prodej kaprů. V Templu, kde potrvá program až do 17 hodin, budou připraveny rukodělné dílny pro děti a rodiče. Na návštěvníky zde čekají vánoční ozdoby z korálků, zdobení perníčků, paličkované šperky, vyřezávané svíce, prodej včelařských produktů, šperky z FIMA, originální ručně šité tašky, vánoční dekorace z různých materiálů a mnoho dalších  zajímavých výrobků. Pro děti i dospělé budou připraveny výtvarné dílny s vánoční tematikou. O vánoční atmosféru  se postarají žáci Integrované střední školy, Na Karmeli s představením „ŽIVÝ BETLÉM“. Jednotlivá vystoupení budou začínat v těchto časech 9.30, 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 hodin. Žáci oboru Aranžér si připravili malou tvůrčí dílnu, kde si budou moci děti i dospělí vytvořit vlastní vánoční dekoraci. A cukráři pro Vás napekli vánoční cukroví a zákusky, které si budete moci vychutnat i s horkým punčem  nebo kávou.
Na Staroměstském náměstí bude ovšem živo nejen během Vánočního jarmarku. Pravidelné páteční farmářské trhy zde budou letos poprvé až do Vánoc. Na trzích můžete zakoupit živé pstruhy, siveny, kapry a jesetery, které Vám prodejce na žádost zabije, vykuchá, případně udělá filety. Dále pak čerstvé lososové filety a uzené ryby, českou zeleninu, ovoce a ořechy, kvasový chléb, špaldové pečivo a další pekárenské zboží, kvalitní uzeniny a zabijačkové produkty, mléko, sýry a mléčné výrobky, cukrovinky, med, koření, víno, medovinu a mnoho dalšího. Na každém trhu jsou vždy i řemeslné výrobky.

A do třetice všeho dobrého nás letos čekají také Adventní trhy na Staroměstském náměstí. Budou se konat od soboty 21. 12. do pondělí 23. 12. od 9 do 17 hodin. Během tří dnů se na náměstí vystřídá velké množství výrobců a prodejců potravin, lahůdek a řemeslných výrobků. Někteří se na trhu nemohou zdržet všechny tři dny, protože je o jejich výrobky velký zájem a proto bude zhruba týden před začátkem trhů na webových stránkách http://www.pojizerskefarmarsketrhy.cz/ zveřejněna informace, kteří prodejci budou na trzích který den. A na co se na adventních trzích můžete těšit? Samozřejmě na živé kapry, čerstvé pečivo, kvalitní uzeniny, čerstvé maso, mléčné výrobky a sýry, širokou nabídku piva z menších českých pivovarů,  čerstvé mořské a uzené ryby a rybí výrobky,  rakytníkové a brusinkové výrobky, moravská vína, medovinu, bezlepkové potraviny, sirupy, koření a mnoho dalšího. Pokud počasí dovolí, tak v nabídce bude i česká zelenina, jablka a ořechy. Kromě potravin zde bude i mnoho rukodělných výrobků. Můžete si vybrat z mnoha dekorací nebo zakoupit originální vánoční dárky přímo od výrobců.  Určitě Vás potěší nabídka pleteného a textilního zboží, dřevěných výrobků, keramiky, hraček, oděvů a výrobků z ovčí vlny, proutěného zboží a další. Pokud byste na trhu rádi nabídli a prodali své výrobky, kontaktujte organizátory na tel. čísle 602 100 470 nebo 775 203 705.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…