Most: Rudolická a Chomutovská ulice s cyklopruhem

05.06.2018 15:17

Komunikace v Rudolické a Chomutovské ulici projde v nejbližších týdnech proměnou. Vedle rekonstrukce vozovky, která začíná v těchto dnech a která bude rozdělena do částí, bude na komunikaci také vybudován v Mostě první samostatný pruh pro cyklisty.

Most: Rudolická a Chomutovská ulice s cyklopruhem
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Dnes byla zahájena rekonstrukce komunikace v ulicích Rudolická a Chomutovská. Opravy budou probíhat v etapách. Jako první přichází na řadu Chomutovská ulice, kde v těchto dnech proběhne frézování, na něž navážou přípravné práce před pokládkou nového povrchu, opraveny tak budou kanálové vpusti a obrubníky, následovat bude samotná pokládka asfaltobetonu. V další etapě přijde na řadu ulice Rudolická v části od Chomutovské k obchodnímu domu Tesco, dále Rudolická od Tesca k ulici Moskevská a nakonec od ulice Moskevské k ulici Pod Lajsníkem. Regulace dopravy bude během prací řízena pracovníky technických služeb a umístěním přechodného svislého dopravního značení.

Opravené vozovky ale čekají i změny vedení silničního provozu. Zřízen bude v Mostě první samostatný pruh pro cyklisty v cihlové červeni, tedy barevně odlišný od zbytku komunikace. Upraveny budou všechny přechody pro chodce, které se nacházejí ve vymezeném prostoru. Nově bude zřízen odbočovací pruh pro autobusy u kruhového objezdu u nádraží, který umožní autobusům vyhnout se okružní křižovatce a vjet přímo na most k nádraží. Ve směru k okružní křižovatce s ulici Pod Lajsníkem vznikne nový parkovací pruh pro autobusy, který bude sloužit pro případné zastavení a stání meziměstských autobusů. Zastávky městské hromadné dopravy budou zachovány v původních místech, ale budou nově vyznačeny vodorovným dopravním značením.

Dopravní změny na Rudolické a Chomutovské jsou v souladu s plánem udržitelné městské mobility.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

7:17 Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

Profesionální hasiči z litoměřické stanice a pracovníci technických služeb města vytáhli nefunkční č…