Myslivci hodnotili v Třebíči výsledky chovu

14.05.2017 14:49

V mnohých městech se v předjaří a na jaře konají chovatelské přehlídky ulovené zvěře. Stejně tomu bylo uplynulý víkend v Třebíči.

Myslivci hodnotili v Třebíči výsledky chovu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Státní správa myslivosti společně s Okresním mysliveckým spolkem Třebíč zde připravila chovatelskou přehlídku ulovené zvěře za myslivecký rok 2016 a výstavu tematicky zaměřenou na myslivost. V prostorách sálu restaurace, která je součástí střelnice, si tak veřejnost mohla prohlédnout nejsilnější trofeje okresu Třebíč od zvěře jelení, mufloní, dančí nebo srnčí.

„Chovatelská přehlídka je jednou z příležitostí, kdy mohou myslivci předvést veřejnosti výsledky své činnosti, vysvětlit zásady chovu a lovu, nebo třeba mysliveckých tradic. Podle ohlasů jsou příjemných zpestřením těchto akcí zvěřinové hody, které lákají k ochutnávce specialit ze zvěřiny,“ uvedl Martin Hyský, radní Kraje Vysočina pro oblast lesního a vodního hospodářství, zemědělství a životního prostředí.

Hodnocena byla zvěř ze 111 honiteb okresu Třebíč. Za myslivecký rok 2016 bylo uloveno 2352 kusů srnčí zvěře, 79 kusů zvěře jelena evropského, 66 kusů mufloní zvěře, 94 kusů dančí zvěře a 2825 kusů zvěře prasete divokého. Zvěř zajíce divokého byla lovena v počtu 1415 a lišky obecné neuvěřitelných 1893 kusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…