Na Vsetíně se opět nocovalo venku

26.11.2017 12:45

Otevřít problematiku bezdomovectví široké veřejnosti a setřít tak předsudky ostatních vůči lidem, kteří se ocitli mnohdy souhrou nešťastných náhod bez domova a tím i na okraji společnosti si vzali za cíl organizátoři akce „Noc venku“, která se konala ve čtvrtek 24. listopadu ve Vsetíně.

Na Vsetíně se opět nocovalo venku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Akci na Vsetíně organizovaly již potřetí organizace Azylový dům pro ženy a matky s dětmi a Elim Vsetín. Vsetínskou Noc venku přišlo podpořit sto čtyřicet návštěvníků, kteří přinesli více jak osmdesát kilogramů potravin pro potřebné a na oplátku pro ně organizátoři připravili palačinky, kterých se snědlo více jak sto.

Noc venku se konala na vsetínském zámku v průběhu večera bylo možné shlédnout taneční vystoupení skupiny Minibroučci, divadlo pro děti Bublanina a vystoupení sólistky a klavíristky Míši Šrámkové. V průběhu dne probíhaly také ukázky techniky Armády ČR. O večerní program se postarala skupina Žamboši. „Letošní spolupráce s armádou ČR měla velmi dobré ohlasy, denní program určený pro základní a mateřské školy děti velmi zaujal a myslím si, že si odnesly příjemný zážitek,“ řekla sociální pracovnice Jana Březovjáková.

Všichni, kdo navštívili akci konanou na zámku, se mohli seznámit s nabídkou služeb pro lidi bez domova. „Jedním z cílů akce bylo získat trvanlivé potraviny pro lidi v nouzi, přiblížit veřejnosti problematiku bezdomovectví a nabídnout jim možnost přenocovat venku v nepříznivém listopadovém počasí,“ doplnila Ivana Ekartová z Azylového domu pro ženy a matky s dětmi s tím, že při teplotě tři stupně nad nulou si na kartonech ustlalo pět nocležníků, mezi kterými byl i starosta Jiří Růžička nebo zastupitel Tomáš Husa. Odměnou pro všechny pak byla nachystaná snídaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…