Netradiční velikonoční vejce zdobí Šumperk

28.03.2024 10:23 | Tisková zpráva

Město Šumperk se připojuje k velikonočním oslavám s unikátní výzdobou. Žáci místní škol vymalovali a kolegové z oddělení komunálních služeb do veřejného prostoru umístili pestrobarevně malovaná velikonoční vejce, která přinášejí sváteční atmosféru do širšího centra města.

Netradiční velikonoční vejce zdobí Šumperk
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Do netradičního a neotřelého dekorování velikonočních vajec se pustili žáci Základní umělecké školy Šumperk nebo také studenti středních škol – Gymnázia, Střední odborné školy ze Zemědělské ulice, Střední zdravotnické školy Šumperk a Vyšší odborné školy a střední průmyslové školy Šumperk. Celkem osm velikonočních vajec doplnilo tak jarní výzdobu na Točáku zhotovenou Střediskem volného času Šumperk.

„Tato iniciativa nejenže přináší do města jarní a sváteční atmosféru, ale také nabízí možnost místním studentům prezentovat své umělecké dovednosti a kreativitu širší veřejnosti," říká první místostarostka Eva Kostecká a dodává, že všechny výrobky jsou vystaveny na viditelných místech před středními školami, čímž město podporuje sounáležitost a zapojení do velikonočních tradic.

vejce

Město Šumperk a zúčastněné školy vyzývají občany, aby si přišli tuto jedinečnou výzdobu prohlédnout a podělili se o své zážitky na sociálních sítích s hashtagem #VelikonocniSumperk. Tento projekt je příkladem úspěšné spolupráce mezi městem, školami a komunitou, a představuje zajímavý způsob, jak oslavit jaro a velikonoční svátky spolu s kreativitou a zapojením mladé generace do utváření veřejného prostoru.

Vejce najdete na Masarykově náměstí (u gymnázia), na náměstí Svobody (u hotelu Perk) či v Radniční ulici (u "zdravky").

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…