Nový Jičín: Město chce do diskuze o letním kinu zapojit veřejnost

08.10.2015 17:31

Nový Jičín hledá množnosti, jak využít areál letního kina. Ten byl kvůli špatnému technickému stavu kina a zastaralé promítací technice v červnu 2013 uzavřen.

Nový Jičín: Město chce do diskuze o letním kinu zapojit veřejnost
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Město letos na jaře oslovilo katedru architektury Vysoké školy báňské v Ostravě a chce do plánování investičního záměru zapojit i občany. Veřejná diskuze o možných formách revitalizace areálu letního kina se uskuteční ve čtvrtek 15. října od 15, 30 hodin v aule radnice.

„Studenti Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě zpracovali šest návrhů možného využití prostor letního kina. Na veřejném projednávání budou občanům představeny samotnými autory,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Oldřišky Navrátilová.

S vizualizacemi studentských projektů se mohla veřejnost poprvé seznámit na novojičínské městské slavnosti počátkem září. Nyní jsou k vidění ve vestibulu radnice a k nahlédnutí jsou i v informačním centru. Práce studentů nejsou pro budoucí revitalizaci dané lokality závazné.

„Náměty z katedry architektury budou podkladem k diskuzi. Očekáváme, že i veřejnost využije příležitosti navrhnout konkrétní prvky či uvést další tipy, které by se v areálu mohly objevit, “ zdůraznila Ivana Petruchová z odboru majetku, rozvoje a investic. Pro rodiče malých dětí zajistila radnice v den veřejného projednávání od 15 hodin hlídání dětí v ateliéru návštěvnického centra. „Vybraným účastníkům předáme jako poděkování za zájem o dění ve městě lístky do kina,“ dodala Petruchová.

Veřejné projednávání zaštiťuje Zdravé město Nový Jičín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…