Nový Jičín: Tři sousední města se dohodla na spolupráci

28.10.2015 20:17

Tři města, Nový Jičín, Kopřivnice a Příbor, se dohodla na spolupráci. Představitelé radnic si mezi sebou chtějí vyměňovat zkušenosti s čerpáním dotací, s fungováním průmyslových zón, s financováním příspěvkových organizací.

Nový Jičín: Tři sousední města se dohodla na spolupráci
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Do budoucna by rádi společně vytvořili projekt, takzvané rodinné pasy, který by rodinám s dětmi poskytoval slevu na sportovní a kulturní akce. Starostové a místostarostové jednotlivých měst se budou pracovně setkávat každý půlrok.

„Nový Jičín, Kopřivnice a Příbor spolu sousedí, ale kromě účasti ve svazku na odkanalizování obcí či ve sdružení historických sídel mezi nimi prakticky žádný kontakt nebyl. A to je škoda. Proto jsem starosty a místostarosty pozval do Nového Jičína, abychom spolu mohli probrat úspěchy ale i problémy jednotlivých radnic. Velmi mě potěšila jejich vstřícnost. Starosta Kopřivnice Miroslav Kopečný mě dokonce předešel s návrhem, aby tato jednání byla pravidelná,“ řekl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák.

Nový Jičín chce čerpat ze zkušeností Kopřivnice při budování průmyslové zóny, Příbor naopak zaujalo, jak Nový Jičín začlenil bývalý bytový podnik do struktury městského úřadu a jak vybudoval separační dvůr. Zástupci Kopřivnice se zajímali, jakým způsobem Nový Jičín financuje sport. Příbor se stal vzorem pro svou rodinnou politiku. „V budoucnu bychom mohli uzavřít smlouvu o partnerství a prorodinné podpoře v oblasti cestovního ruchu,“ navrhla místostarostka Kopřivnice Dagmar Rysová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…