Olomouc: Arionova kašna je opět v plné kráse

26.04.2017 11:34

Ze zimního spánku se probudila Arinova kašna na Horním náměstí. Nejmladší městská kašna, která patří k oblíbeným místům Olomoučanů i turistů, začala tryskat vodu dnes ráno. Před samotným spuštěním prošla důkladnou kontrolou.

Olomouc: Arionova kašna je opět v plné kráse
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Kromě potřebného čištění prověřili pracovníci Technických služeb města Olomouce funkčnost veškerých technologií kašny. Už během pondělního dopoledne nádrž, která pojme 32 metrů krychlových vody, zčásti naplnili. „Napouštění se provádí vždy jeden den před uvedením do provozu a to z důvodu, aby bylo možno provést odzkoušení celé technologie včetně odvzdušnění rozvodů. O naplnění nádrže se postaraly čtyři kropicí vozy,“ objasnil ředitel technických služeb Miroslav Petřík. „Pro stabilitu vody byly při plnění nádrže dávkovány také chemikálie, které zabraňují nežádoucí tvorbě řas během horkých dní,“ doplnil.

Po zimní odmlce se Arionova kašna probouzí zpravidla k životu před jarní etapou mezinárodní květinové výstavy Flora. Obvyklý termín však letos ovlivnilo počasí s teplotami blížícími se bodu mrazu. Všechny barokní kašny zdobící Olomouc začnou vodu tryskat beze změn, tedy k 1. květnu.

Arionova kašna krášlí Horní náměstí od roku 2002, jejím autorem je olomoucký rodák a světově proslulý sochař Ivan Theimer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…