Olomouc: Dopravní Centrum Semafor školí děti, rodiče i seniory

27.10.2016 21:25

Kurzy nabité aktuálními informacemi a praktickým programem startují v Centru Semafor. Městské dopravní centrum v Legionářské ulici zahajuje s podzimem atraktivní kurzy dopravní výchovy pro děti, rodiče i seniory.

Olomouc: Dopravní Centrum Semafor školí děti, rodiče i seniory
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Účastníci jednotlivých kurzů se mohou těšit na přednášku, ukázky dopravních situací z olomouckých ulic a besedu. Konkrétní dopravní situace si pak vyzkouší v praxi na dopravním hřišti pod vedením instruktorů dopravní výchovy.

Od 31. října budou pondělky vždy od 14 do 16 hodin patřit seniorům neřidičům v kurzu s názvem „Ne! smrti na silnici aneb silniční provoz a jeho úskalí pro seniory“. Návštěvníci kurzu se dozví aktuální informace z dopravy a společně s lektory si připomenou základní zásady, jak se chovat v silničním provozu „Součástí téměř dvouhodinového kurzu bude také promítnutí krátkého filmu o problémech, s nimiž se senioři mohou na silnici či jinde v dopravním provozu potkat,“ vysvětluje manažer Centra Semafor Josef Línek.

Úterky jsou od 1. listopadu vyhrazeny kurzům „Na kole bezpečně aneb cyklisté v silničním provozu“, začínají vždy ve 14 hodin. Jejich náplní jsou informace o stavu dnešní dopravy, připomenutí základních zásad chování v dopravním provozu, změn v zákoně o silničním provozu a další důležité informace. „Mnozí si myslí, že když jezdí už mnoho let na kole, tak podobné kurzy nepotřebují. Ale setkali jsme se například i se 70letými cyklisty, kteří neznají dopravní předpisy ani povinné vybavení kola,“ upozorňují instruktoři dopravní výchovy.

Od 2. listopadu je pak každé středeční odpoledne od 14 do 16 hodin určeno seniorům řidičům v kurzu s názvem „Rozvážně a bezpečně aneb silniční provoz a jeho úskalí pro řidiče – seniory“. V kurzu instruktoři účastníkům osvěží zásady chování v silničním provozu a upozorní je na nedávné změny zákona o provozu na pozemních komunikacích. „Získané vědomosti si budou moci zájemci ověřit hned, a to v dobrovolném testu z pravidel silničního provozu,“ popisuje Josef Línek. Stejně tak na účastníky kurzu čekají praktické ukázky i diskuse s instruktory dopravní výchovy.

„Pokud by některý z nabízených kurzů zaujal větší skupinu účastníků, můžeme s instruktory dopravní výchovy přijet přímo za nimi,“ nabízí manažer Centra Semafor Josef Línek. Každý účastník kurzu obdrží v rámci preventivní činnosti kromě drobného občerstvení také dárek v podobě reflexních doplňků, které jim usnadní pohyb v dopravním provozu za snížené viditelnosti.

Všechny kurzy v Centru Semafor jsou zdarma!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…