Olomouc: Jednání s novým strategickým partnerem SK Sigma Olomouc, a.s. pokračují

22.01.2017 13:47

Zajištěná sezona 2016/2017 a dobré vyhlídky při jednání s možným strategickým partnerem SK Sigma Olomouc, a.s. To byly hlavní body brífinku, na kterém před novináře v pátek v podvečer předstoupili zástupci akcionářů a statutárních orgánů klubu.

Olomouc: Jednání s novým strategickým partnerem SK Sigma Olomouc, a.s. pokračují
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Chceme veřejnost informovat o postupu jednání a hledání strategického partnera, který by vstoupil do klubu a zajistil jeho další rozvoj,“ uvedl olomoucký primátor Antonín Staněk.

Na radnici se nejprve odehrálo neformální setkání akcionářů a jednání dozorčí rady klubu, které svolal její předseda a primátor Olomouce Antonín Staněk. „Kolegy akcionáře i kolegy z dozorčí rady klubu jsem seznámil s vývojem situace při snaze zajistit provozní prostředky. Mohu s klidem říct, že sezona 2016/2017 je plně zajištěna. Včera jsem také navštívil hráče v šatně a mluvil s nimi o situaci v klubu. Potvrdili mi, že výplaty mají na účtech dokonce dřív, než stanoví smluvní výplatní termín,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Jak dále uvedl Antonín Staněk, důležitým impulsem pro svolání schůze dozorčí rady bylo vyjádření akcionáře Josefa Lébra, že je připraven všechny své akcie, které v minulosti nabyl od spolku SK Olomouc Sigma MŽ, z.s. převést zpět do tohoto spolku. To je totiž podstatné pro další jednání s možným strategickým partnerem klubu. „Jednání s potenciálním strategickým partnerem velmi pokročila a my dnes můžeme říct, že má několik konkrétních požadavků. Jedním z nich je právě to, aby byl v akcionářské struktuře jediným soukromým subjektem, dále ve společnosti zůstane město Olomouc a zapsaný spolek SK Olomouc Sigma MŽ,“ upřesnil primátor Antonín Staněk. K dalším požadavkům zájemce o vstup do klubu patří jeho oddlužení. Potenciální partner souhlasí naopak s podmínkou města, kterou je zachování veřejného dohledu nad klíčovou infrastrukturou, tedy takovou, která je k provozování fotbalu na profesionální úrovni nezbytná.

Pokud jde o oddlužení klubu, na pátečním jednání padlo i zadání vypracovat seznam zbytného majetku klubu, jehož prodejem by bylo možné získat prostředky na vyplacení dluhů. „Na tomto místě bych rád zdůraznil, že klub investoval do infrastruktury, do vybavení a modernizace stadionu. Nešlo tedy o nějaké bezhlavé zadlužování a majetek klubu je díky tomu výrazně vyšší než jeho závazky,“ uvedl Jaromír Gajda, místopředseda dozorčí rady.

Na zajištění veřejné kontroly nad klíčovou infrastrukturou klubu trvá i město a primátor Antonín Staněk. „Nechtěl bych, aby věc dopadla jako ve známém filmu Pretty Woman, kdy investor koupí nemocnou společnost a se ziskem ji rozprodá. Pokud bych neměl záruky, že se tak nestane, něčemu takovému bych se snažil za každou cenu zabránit,“ prohlásil Antonín Staněk.

Jak dále primátor uvedl, jednání s hlavním zájemcem o vstup do Sigmy pokročila tak daleko, že se nyní on sám už může z procesu stáhnout a přenechat pokračování svým kolegům a právníkům. „Smekám před panem primátorem za to, jaké množství energie a času vyřešení situace klubu za posledního tři čtvrtě roku věnoval a chápu, že coby primátor Olomouce nemá na starosti jen Sigmu,“ reagoval místopředseda představenstva Petr Konečný, který bude spolu s náměstkem primátora a členem představenstva Martinem Majorem pokračovat v jednáních o detailech vstupu nového partnera do klubu. Primátor připomněl i to, že už proběhlo první kolo jednání s dalším možným partnerem, zdůraznil ale, že nesrovnatelně více rozpracovaná je spolupráce s prvním ze zájemců. Jak následně doplnil Jaromír Gajda, z pohledu uzavření rozpočtu klubu pro příští rok a přihlášky do dalšího ročníku soutěže je třeba mít v těchto otázkách jasno do konce března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…