Olomouc: Liškovská ulice v Lošově je po kompletní rekonstrukci

21.07.2017 12:59

Žulová dlažba, nové vjezdy, schody s rampou pro kočárek nebo invalidní vozík a modernizované veřejné osvětlení proměnily podobu Liškovské ulice v olomoucké městské části Lošov. Pod novým povrchem komunikace se navíc ukrývá kompletně nová kanalizace a vodovod.

Olomouc: Liškovská ulice v Lošově je po kompletní rekonstrukci
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Investujeme nejen v centru města, ale i ve vzdálenějších městských částech. Konkrétně v Lošově prošla nyní náročnou a hlavně nezbytnou opravou komunikace v Liškovské ulici. Stavební práce, které zde firma zahájila v březnu, jsou u konce. Novou komunikaci v celkové délce zhruba 130 metrů a spolu s ní i veškerou obnovenou infrastrukturu jsme proto mohli předat k užívání,“ popsal ukončenou akci investiční náměstek Filip Žáček.

Celkové náklady stavby přišly na necelých 3,5 milionu korun. Během čtyř měsíců prošla v ulici kompletní rekonstrukcí dešťová i splašková kanalizace, včetně revizních šachet, vodovod a veřejné osvětlení, jehož novou podobu doplnily také dva stožáry se svítidly. „Stavební firma upravila vstupy a vjezdy k rodinným domům i schody pro pěší s rampou na konci ulice. Vyřešeno muselo být také odvodnění povrchu komunikace, která se zde nachází v poměrně strmém svahu,“ objasnil náměstek Žáček.

V městské části Lošov se značně investovalo také v roce 2016. Mezi důležité investice, preferované i komisí městské části, se zařadily opravy komunikací v ulicích Pod Hvězdárnou, Pod Lesem a Lenhartova. Kromě nich prošla loni opravou i požární nádrž u tamní hasičské zbrojnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.