Olomouc: Město podpoří třídění odpadů dalším projektem

18.07.2016 14:37

Žluté a modré nádoby na třídění plastů a papíru by se měly koncem roku objevit u zájemců z olomouckých lokalit s rodinnou zástavbou. Nový projekt na podporu třídění odpadů chystá město Olomouc společně s autorizovanou společností EKO-KOM.

Olomouc: Město podpoří třídění odpadů dalším projektem
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Prvním krokem projektu, který probíhá v současné době, je dotazníkové šetření, které zjistí konkrétní zájem majitelů domů o umístění sběrových nádob. „Dotazníkové šetření budeme realizovat ve spolupráci s komisemi městských částí a odbornou agenturou. Právě dotazníky nám pomohou zjistit skutečný zájem o nové nádoby,“ popisuje náměstek primátora města Olomouce Aleš Jakubec. Podle požadavků, které vyplynou právě z dotazníkového šetření mezi občany, následně Technické služby města Olomouce zajistí distribuci nádob a také jejich pravidelný vývoz. Ten by měl probíhat jednou měsíčně.

„Rádi bychom tímto projektem podpořili a zvýšili zájem obyvatel o třídění plastů a papíru v lokalitách s rodinnou zástavbou. Naší snahou je zajistit obyvatelům rodinných domů vyšší komfort třídění, jehož výsledkem má být větší množství a kvalita vytříděných komodit, na úkor směsného komunálního odpadu,“ vysvětluje náměstek Jakubec s tím, že do systému třídění odpadů se tak mohou pohodlně zapojit i obyvatelé v lokalitách, kde se z prostorových důvodů nedaří zřídit veřejně přístupné stanoviště na tříděný odpad.

Občané mohou žádost o dodání nádob zaslat

U rodinných domů v lokalitách města, by se tak již na konci letošního roku měly objevit žluté a modré nádoby o objemu 240 litrů na uložení plastů a papíru. „O termínu distribuce nádob budeme žadatele včas informovat prostřednictvím webových stránek města, Olomouckých listů, případně prostřednictvím rozhlasu a vývěsek v jednotlivých městských částech apod.,“ ujišťuje Jana Matzenauerová, vedoucí oddělení odpadového hospodářství.

Občané, kteří nebyli zastiženi v rámci dotazníkového šetření, mohou svou žádost o dodání konkrétního typu nádob zaslat do 15. srpna 2016 na mail ZDE nebo využít elektronického formuláře ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…