Olomouc: Provoz na radnici se stabilizuje, dnes přibude provizorní přestřešení

07.06.2017 13:01

Na radnici, poškozené nedělními přívalovými dešti, se odehrálo včera po poledni další jednání o aktuální situaci a výhledech na další dny. Všechna pracoviště jsou v provozu, některá technická omezení ale zůstávají v platnosti i nadále. Dnes se nad částí radnice objeví i nové provizorní přestřešení.

Olomouc: Provoz na radnici se stabilizuje, dnes přibude provizorní přestřešení
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Díky intenzivní práci na odstraňování následků deště, která začala už v neděli odpoledne krátce po samotné události a trvala do pozdních nočních hodin, jsou nyní všechna pracoviště v budově radnice v provozu. V některých částech budovy sice nemohou svítit světla, ta jsou ale nahrazena mobilními reflektory. Výpočetní technika je v provozu na všech odděleních.

Budovu prohlédl v pondělí dopoledne revizní technik. Z jeho závěrů mimo jiné vyplývá, že po dobu minimálně jednoho týdne bude uzavřeno hlavní schodiště z prvního do druhého podlaží. Stav stropu nad schodištěm, který absorboval větší množství vody, musí technik za týden zkontrolovat, a teprve pak určí další postup. Současně probíhá revize výtahu. Občané zatím mohou používat mezi prvním a druhým podlažím zadní schodiště.

Nad přízemní budovou přístavby na jižní straně radnice se dnes objeví nové provizorní přestřešení. Nakloněná konstrukce z lešení, desek a plachty odvede vodu z případných dalších srážek dále od budovy. Průtokový profil žlabu na této střeše je totiž vlivem stavby snížen a při včerejší průtrži jej navíc ucpal odpad, který voda přinesla z horních částí budovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …