Olomouc: Velvyslanec Thajského království ocenil jarní Floru a nabídl další spolupráci

23.04.2017 10:33

V úchvatnou expozici magického Thajska se proměnila část pavilonu A na Výstavišti Flora Olomouc. Unikátní a velmi pestrá výstava, která probíhá v rámci jarní etapy Flory, je výsledkem spolupráce s velvyslanectvím Thajského království. Z olomouckého výstaviště se má nyní přenést i do oblasti ekonomiky.

Olomouc: Velvyslanec Thajského království ocenil jarní Floru a nabídl další spolupráci
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Velvyslanec Thajského království v České republice Narong Sasitorn navštívil radnici, aby deklaroval zájem na další spolupráci, tentokrát v oblasti businessu a podnikatelských aktivit. „Pokračování úspěšné spolupráce s Olomoucí si aktuálně slibuji od setkání s partnery na úrovni krajské hospodářské komory. Dynamika ekonomického vývoje nejen v Thajsku, ale i v okolních oblastech nabízí prostor pro investice. V nadcházejících pěti letech se masivně plánují zejména do infrastruktury a právě tam spatřuji potenciál pro region i Českou republiku,“ objasnil záměry velvyslanec.

„Vážím si pozornosti, kterou věnujete Olomouci, i toho, jak aktivně a efektivně dokážete formulovat další úrovně spolupráce. Vybudovat životaschopné obchodní partnerství vyžaduje delší čas a kontinuální spolupráci, které společně dokážeme otevřít dveře, vytvořit potřebný rámec a být jejími garanty,“ reagoval při setkání primátor Antonín Staněk.

Kromě vizí v oblasti obchodních aktivit neopomenul velvyslanec Narong Sasitorn, jenž Olomouc navštívil s chotí, ocenit také úroveň květinové expozice na olomouckém výstavišti i atmosféru, která jejich návštěvu provázela. „Jsme doslova zaskočeni vřelým přijetím, kterého se nám v Olomouci dostalo,“ ocenil J.E. Narong Sasitorn.

Expozice Thajského království je v pavilonu A k vidění do neděle 23. dubna. Typickou thajskou přírodní scenérii se nechali inspirovat floristé i v soutěžních disciplínách. Letošní ročník nejstarší a nejproslulejší výstavnické akce svého druhu v České republice nese motto Tajemná tvář světa. „Jsem přesvědčen, že expozice Thajského království na výstavišti je velmi dobrým příkladem toho, jak dokážeme naše počáteční plány proměnit v konkrétní projekty,“ uzavřel s přesvědčením setkání s velvyslancem primátor Staněk. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

13:05 Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

V období od října 2018 do října 2023 probíhala realizace projektu Cesta Valdštejnských architektů. M…