Olomoucké Horní náměstí v létě oživí květinové pyramidy

24.04.2017 8:34

Zpestřením i zpříjemněním centrální části města by v letošní turistické sezóně měla být nová květinová výzdoba. Při zahájení jarní etapy mezinárodní květinové výstavy Flora Olomouc o tomto plánu informoval primátor Antonín Staněk.

Olomoucké Horní náměstí v létě oživí květinové pyramidy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Myslím, že teď už mohu prozradit skutečnost, že se podařilo ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc dohodnout pořízení speciální květinové výzdoby v centru města. Na Horním náměstí se v průběhu letní turistické sezony objeví pět mobilních nádob s letničkami,“ uvedl primátor Staněk s tím, že na podobnou květinovou výzdobu jsou lidé zvyklí i v řadě jiných evropských měst a k Olomouci by se hodila.

„Sezonní květinová výzdoba může být určitým kompromisem mezi představou velké části Olomoučanů, kteří by na náměstí chtěli zeleň, a stanovisky ochránců památek, kteří naopak stálou veřejnou zeleň odmítají,“ doplnil Antonín Staněk.

Mělo by se jednat o květinové stojany ve tvaru pyramid, prorostlé muškáty a dalšími letničkami. „Jsem přesvědčen o tom, že takováto výzdoba k Olomouci jakožto městu květin patří a že v letních měsících dokáže zpříjemnit a zlepšit dojem obyvatel města i jeho návštěvníků,“ řekl primátor Antonín Staněk. Radní rozhodli, že na pořízení této sezonní výzdoby uvolní peníze z rozpočtu. Záležet už teď tedy bude jen na stanovisku památkářů. „Chci věřit, že nebudou proti,“ dodal primátor Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…