Opava: Mateřská škola Dětský svět se rozdělí

21.12.2016 20:31

Město v roce 2009 sloučilo mateřské školy 17. listopadu, Jateční a Vaníčkova, v roce 2013 k nim přibyla ještě MŠ Šrámkova. Všechny tyto školky společně fungovaly jako jedna příspěvková organizace města pod názvem MŠ Dětský svět a byly vedeny jednou ředitelkou.

Opava: Mateřská škola Dětský svět se rozdělí
Foto: Opava
Popisek: Opava

Výsledky auditu, který zde byl letos proveden, však ukázaly, že tento model nefunguje příliš dobře.  Správa takto velké organizace totiž klade vysoké nároky na oblast manažerského řízení a rozhodování a rovněž na koordinaci vedení jednotlivých odloučených pracovišť

„Na základě závěrů z provedené kontroly bylo doporučeno rozdělení tohoto subjektu na dvě samostatné organizace, aby jejich řízení bylo snazší. Proto jsme se rozhodli, a zastupitelstvo toto svým rozhodnutím posvětilo, přenést pravomoci a odpovědnost na dva menší subjekty. Mateřská škola Dětský svět tedy bude k 30. červnu 2017 zrušena a vzniknou dvě nové příspěvkové organizace, MŠ 17. listopadu, pod kterou bude spadat i MŠ Vaníčkova a MŠ Šrámkova spravující i MŠ Jateční,“ vysvětlil náměstek primátora Josef Stiborský.

Během následujících měsíců budou provedeny veškeré administrativní kroky, které jsou ke změně nutné. V únoru by měla být vypsána výběrová řízení na nové ředitele obou organizací. Ty by měly začít samostatně fungovat od 1. července 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…