Opava: Město rozdělilo dotace pro sociální oblast

16.12.2016 20:03

Zastupitelé odsouhlasili rozdělení dotací na poskytování sociálních a souvisejících služeb na rok 2017 z rozpočtu města.

Opava: Město rozdělilo dotace pro sociální oblast
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Obdrželi jsme žádosti celkem 31 subjektů ve výši téměř 22,7 milionů korun. Pracovníky sociálního odboru a poté Komisí pro komunitní plán, která je poradním orgánem rady města, bylo posuzováno a hodnoceno na 7 desítek projektů,“ uvedl náměstek primátora Josef Stiborský  s tím, že všechny požadavky nebylo možné uspokojit. Na zajištění služeb v dané oblasti má město v rozpočtu vyčleněno dohromady 20 milionů. Prostředky jsou určeny na provoz služeb sociální péče, prevence a poradenství, dobrovolnické aktivity, hospicovou péči či fungování chráněných dílen a na další ostatní související služby a aktivity.

„Mezi subjekty žádající o dotaci bylo rozděleno něco málo přes 16 milionů korun. Částkou 2,224 milionů dále město přispívá do Fondu sociálních služeb spravovaného Moravskoslezským krajem. Některé opavské organizace, které jsou financovány prostřednictvím Individuálního projektu kraje, budou čerpat peníze právě odtud,“ vysvětlil náměstek Stiborský  a dodal, že v rozpočtu města zbývá finanční rezerva ve výši 1,77 milionů určená pro možné dofinancování sociálních služeb v příštím roce či podporu sociálních služeb v případě, že by krajský úřad z jakéhokoliv důvodu nevyhlásil navazující Individuální projekt  a stávající finanční prostředky vymezené pro tyto služby by byly nedostatečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…