Opava: Nové tréninkové byty už slouží matkám s dětmi

29.01.2015 19:21

V polovině října loňského roku začala rekonstrukce směřující k rozšíření služeb Domu pro ženy a matky s dětmi na Rybářské ulici. Ten provozuje Armáda spásy, jeho vlastníkem je však město Opava. Proto se oba tyto subjekty společně na projektu s názvem Šance, který byl zrealizován během dvou měsíců, podílely.

Opava: Nové tréninkové byty už slouží matkám s dětmi
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Stavebními úpravami byly vybudovány dva byty o velikosti 2+kk pro matky s dětmi a jeden byt o velikosti 2+1, který bude sloužit společně čtyřem ženám. Každý byt má vlastní kuchyňský kout a sociální zařízení, tedy toaletu a sprchový kout. Tyto prostory poskytnou klientkám mnohem větší soukromí, než jsme jim mohli nabídnout doposud,“ uvedl ředitel opavské pobočky Armády spásy Gerhard Karhan. 

„Město do projektu vložilo celkem 407 tisíc korun, které v loňském roce zůstaly nevyčerpány v položce sociálních grantů. Zbylých zhruba 200 tisíc potřebných na rekonstrukci zainvestovala Armáda spásy,“ vyčíslil náměstek primátora Josef Stiborský, jenž má na starosti sociální politiku města.

Slavnostní otevření objektu proběhlo za účasti vedení města a národních velitelů Armády spásy ve středu 28. ledna.

„Jsem rád, že se společnými silami podařilo vylepšit podmínky pro důstojné bydlení ženám, které se mnohdy ne vlastní vinou nachází v těžké životní situaci. Nikdo z nás nikdy neví, kdy se vlivem nejrůznějších okolností může sám ocitnout bez střechy nad hlavou, proto mě vždy těší, když se podaří najít cestu, jak těmto lidem pomoci tuto tíživou situaci řešit,“ uvedl při této příležitosti náměstek Stiborský.

Armáda spásy na Rybářské ulici provozuje v těsném sousedství hned dva domy, oba ve vlastnictví města. Druhý je momentálně využíván jako sklad pro třídění oblečení, které lidé odkládají do charitních červených kontejnerů rozmístěných po městě.

„Tento dům je v původním stavu, na jeho rekonstrukci se zatím peníze nenašly. Alespoň jsme zde provizorně zavedli elektřinu a pro naše klientky, které jsou zde zaměstnány, vybudovali toaletu,“ uvedl Gerhard Karhan a dodal: „Chtěl bych městu velice poděkovat, že není hluché k požadavkům potřebných a doufám, že naše vzájemná spolupráce bude nadále fungovat stejně dobře, jako doposud.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…