Opava: Více než polovina peněz z hazardu půjde na sport

01.01.2013 13:16

Zastupitelé na svém prosincovém zasedání schválili dokument, který upravuje poskytování dotací z rozpočtu statutárního města Opavy v oblasti sportu a činnosti mládeže od roku 2013.

Opava: Více než polovina peněz z hazardu půjde na sport
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Koncepce si klade za cíl přerozdělit finanční prostředky, které určila obcím novela zákona o loteriích a jiných  podobných  hrách tak, aby byly sportovním organizacím alespoň částečně nahrazeny chybějící prostředky přerozdělované dříve jiným postupem,“  uvedl autor koncepce náměstek primátora Daniel Žídek.

Zastupitelé podpořili variantu, kdy na sport  půjde 60 % z částky, kterou město získalo oproti minulým letům navíc na základě novely zákona o loteriích. V roce 2013 by to mělo znamenat pro sport 9 milionů korun. „Peníze poputují rovnoměrně do tří oblastí, a to na činnost všech sportovních klubů a tělovýchovných jednot působících ve městě, na údržbu, provoz, rozvoj a výstavbu sportovišť provozovaných na území města a na grantovou politiku v oblasti sportu,“ upřesnil Daniel Žídek.  Přesný klíč dělení peněz bude ke koncepci dopracován a vydán ve formě směrnice.

 Lada Dobrovolná
Tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…