Opava vyzývá k průzkumu zájmu o svoz bioodpadu

05.07.2016 15:13

Před třemi lety bylo v Opavě úspěšně vykročeno k eliminaci biologicky rozložitelné složky (bio odpad) ve směsném komunálním odpadu rozdáním téměř 3500 kompostérů mezi opavské vlastníky zahrad a zahrádek.

Opava vyzývá k průzkumu zájmu o svoz bioodpadu
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Jako další krok bychom chtěli zavést i svoz bio odpadu v hnědých popelnicích,“ zmínil náměstek primátora Dalibor Halátek s tím, že v současné době se vyhodnocuje pilotní projekt zavedení třídění bio odpadu v městské části Vávrovice, kde jsou již více než dva roky rozestavěny hnědé popelnice a kontejnery na bio odpad.

Město by rádo zavedlo svoz bio odpadu z celého města a chce zažádat o dotaci na nákup hnědých popelnic a kontejnerů. „Jako podklad pro žádost o dotaci slouží projevený zájem občanů o tento druh svozu a na jeho základě vytvořená analýza. Abychom věděli, o kolik hnědých popelnic má město Opava žádat, prosíme občany, aby se zúčastnili následujícího průzkumu a vyplnili anketní lístek,“ uvedl náměstek Halátek.

Anketní lístek je možné odevzdat do poloviny září na podatelnách magistrátu v budově Hlásky nebo na Krnovské ulici v budově C. Rovněž lze vyplnit formulář na webových stránkách města. Občané městských částí si mohou zvolit buď některý z výše uvedených způsobů, nebo mohou návratku odevzdat na úřadu městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…