Ostrava: Na územní investice mohou být miliardy

23.07.2016 19:04

Ve dnech 14. a 15. července proběhlo v Ostravě setkání zástupců devíti českých měst, které připravují strategie integrované teritoriální investice (ITI). Na jednání byl řešen aktuální stav přípravy ITI jako nového nástroje, prostřednictvím kterého budou největší česká města efektivněji čerpat finance z evropských fondů.

Ostrava: Na územní investice mohou být miliardy
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Na základě schválené integrované strategie rozvoje území bude moci sedm vymezených metropolitních oblastí využít vlastní investiční nástroj ITI pro financování více navzájem propojených aktivit.

Prostřednictvím ITI ostravské aglomerace může být rozděleno až 6 miliard korun, které budou směřovat například na podporu nákupu nízko emisních vozidel, vybavení odborných učeben základních a středních škol, ale i na podporu aplikačního výzkumu vysokých škol či energetického využití odpadu. I když je nositelem ITI město Ostrava, podpora jednotlivým projektům bude mířit do celé ostravské aglomerace.

Strategie ITI není ještě schválena, první výzvy k předkládání projektů jsou očekávány na podzim 2016. Více informací na www.itiostravsko.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…