Pardubice: Je čas žádat o dotace na opravu památek

18.10.2014 21:04

Město Pardubice v příštím roce opět podpoří prostřednictvím Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón opravy památkově chráněných objektů v historickém centru. Do 3. listopadu přijímá od majitelů objektů dotazníky, které plní funkci žádosti o tyto dotace.

Pardubice: Je čas žádat o dotace na opravu památek
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Pardubice čerpají dotace na obnovu památek ve své památkové rezervaci pravidelně již řadu let. V roce 2012 bylo například s pomocí programu regenerace opravováno sedm objektů celkovým nákladem více než 1,69 milionu korun. Město přispělo 366.000, stát 367.000 korunami. V roce 2013 směřovalo do šesti historických objektů zhruba 1,5 milionu korun, z nichž zhruba 300 tisíci přispělo město a 200 tisíci stát. Letos pomohl program dvěma pardubickým památkám – kostelu sv. Bartoloměje a domu na Pernštýnském náměstí č.p. 56.

Vlastníci, kteří chtějí čerpat dotace na obnovu památek v roce 2015, musejí doručit vyplněný anketní dotazník programu na podatelnu magistrátu na Pernštýnském náměstí do 3. listopadu do 17:00. Anketní dotazník je ke stažení na internetových stránkách města http://www.pardubice.eu, případně je k vyzvednutí v kanceláři oddělení strategického rozvoje města, telefon: 466 859 530.

Program regenerace od roku 1992 napomáhá obnově kulturních památek v nejcennějších částech historických sídel, prohlášených za památkové rezervace a památkové zóny. Pardubické staré město je městskou památkovou rezervací od roku 1964.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…