Pardubice: Rezervace svateb na rok koně začíná

28.11.2013 7:27

Již v prosinci si budou moci snoubenci plánující svatbu na rok 2014 vybrat termín obřadu. Ve středu 4. prosince v 8.00 se na webu města objeví kalendář s termíny pro příští rok. Zároveň začne matrika přijímat i objednávky termínů od snoubenců, kteří přijdou přímo na úřad.

Pardubice: Rezervace svateb na rok koně začíná
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Zájem o zadání termínu svatby při první možné příležitosti bývá každoročně velký, ráno nám tu stává fronta, každý chce mít jistotu, že jeho termín bude ještě volný. Proto bude 4. prosince od 8.00 možné objednávat termíny přímo na matrice nebo elektronicky, ale ne telefonicky,“ řekla vedoucí oddělení matriky Zdeňka Havlíčková.

Pardubice byly jedním z prvních měst v České republice, které umožnilo snoubencům rezervaci termínu svatby on-line. Poprvé si tu lidé mohli v klidu u počítače vybírat termín pro uzavření sňatku na rok 2012. Elektronicky je možné si svatební termín rezervovat prostřednictvím webových stránek www.pardubice.eu/Svatby on-line/ a následně jej přijít na matriku potvrdit osobně. 

Dny určenými pro uzavírání sňatků jsou v Pardubicích pátky a soboty. Do manželství mohou snoubenci vstoupit v obřadní síni radnice na Pernštýnském náměstí, ve vybraných termínech a za poplatek také na pardubickém zámku, na hradě Kunětická hora či jiném místě. Poplatku se nevyhnou ani v případě, že si vyberou jiný než „oddávací“ den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…