Pardubice podpoří Den dětské onkologie

18.02.2017 17:54

Pardubice se v sobotu 18. února v rámci Dne dětské onkologie zapojí do osvětové akce „Rozsviťme do zlata“, která je součástí světové akce Light it up hope, light it up gold. Pardubická radnice na Pernštýnském náměstí bude nasvícena zlatou barvou a město tak spolu s řadou dalších měst v republice symbolicky podpoří onkologicky nemocné dětské pacienty.

Pardubice podpoří Den dětské onkologie
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Zlatá barva je od roku 1997 celosvětově barvou dětské onkologie. Akce se v České republice koná třetím rokem, jejím ambasadorem je od začátku herec Jiří Mádl.

„Nasvícení významných budov města nepovažuji za prázdné gesto. Je to výraz pospolitosti, uvědomení si a připomenutí toho, že nemoci, stejně jako neštěstí, nechodí po horách, ale po lidech. Vnímám to jako jakési připomenutí nám všem, že pokud jen trochu můžeme, měli bychom prostřednictvím vybraných důvěryhodných nadací a sbírek přispívat na dobré věci, na pomoc těm, kteří potřebují ve svém boji o život a zdraví pomoci. Všem malým pacientům a jejich rodinám, do jejichž života vstoupila těžká nemoc, přeju hodně síly a trpělivosti,“ řekl k akci „Rozsviťme do zlata“ primátor Pardubic Martin Charvát.

Hlavní program se uskuteční v Praze na náměstí Václava Havla a Václavském náměstí, užít si ho přijdou stovky dětských pacientů a jejich rodin. Den dětské onkologie pořádá rodičovské sdružení Hiama CZ, jehož hlavním cílem je intenzivní a dlouhodobá podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin. Více informací o akci a možnosti podpory najdete na stránkách sdružení www.dendetskeonkologie.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…