Pelhřimov: Na náměstí se bude bruslit už potřetí na umělém ledě

08.05.2019 20:06

Podobně jako v loňském a letošním roce, i v lednu roku 2020 se mohou obyvatelé Pelhřimova těšit na kluziště s umělým ledem, které oživí historické Masarykovo náměstí.

Pelhřimov: Na náměstí se bude bruslit už potřetí na umělém ledě
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Na posledním veřejném zasedání Zastupitelstva města Pelhřimova 24. dubna 2019 totiž zastupitelé vyjádřili souhlas se záměrem pronájmu kluziště s umělým povrchem na náměstí, a to v době od 10. ledna 2020 do 31. ledna 2020. Jak uvedl předkladatel návrhu místostarosta města Josef Koch, uvedený bod byl předložen zastupitelstvu s předstihem, aby byl dostatečný časový prostor pro výběr dodavatelské firmy a zajištění termínů.

Kluziště s umělým ledem bylo na pelhřimovském Masarykově náměstí poprvé instalováno v lednu 2018 na 18 provozních dnů, denně ho tehdy navštívilo v průměru 102 uživatelů. Letos v lednu bylo kluziště na náměstí provozováno 21 dnů, denní průměr byl 71 uživatelů. Pokles návštěvnosti během letošního ledna ovlivnilo podle místostarosty Josefa Kocha počasí, které v uvedené době umožňovalo výborné podmínky pro jiné zimní sportovní vyžití – bruslení u Stráže, lyžování na Křemešníku a podobně. Celkově vzato se ale kluziště s umělým ledem na náměstí setkává u obyvatel s velmi kladnými ohlasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…