Petřínská rozhledna „zezelená“, Praha se připojí k oslavám svatého Patrika

12.03.2014 21:27

Zeleným nasvícením Petřínské rozhledny se hlavní město letos poprvé připojí k iniciativě „Greening“, pořádané irskou agenturou na podporu turismu Tourism Ireland. Petřínská rozhledna v rámci oslav svátku sv. Patrika, největšího irského svátku, zeleně nasvícena od večera pátku 14. března do rána úterý 18. března.

Petřínská rozhledna „zezelená“, Praha se připojí k oslavám svatého Patrika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

Zahajovací ceremonie se bude konat za účasti velvyslankyně Irské republiky Alison Kelly, pražského primátora Tomáše Hudečka a starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého v pátek 14. března v 19.30 hodin na Novotného lávce, kde si připijí tradiční irskou whiskey.

„Praha se velmi ráda přidala k dalším světoznámým místům, která v rámci oslav svátku sv. Patrika „zezelenají‘. Zeleným nasvícením jedné z pražských dominant, Petřínské rozhledny, chceme mimo jiné ukázat na bezproblémové vztahy mezi Čechy a Iry. Přejeme všem, aby si oslavy tohoto největšího irského svátku v našem hlavním městě co nejvíc užili,“ říká pražský primátor Tomáš Hudeček.

„Jsem velmi potěšena, že se Praha připojila k iniciativě globálního „Greeningu“. Je to viditelný důkaz přátelství mezi Irskem a Českou republikou a také pozvánka k oslavám dne sv. Patrika tady v Praze. Doufám, že se tímto ještě více posílí vazby mezi námi,“ uvedla při této příležitosti irská velvyslankyně Alison Kelly.

Mezi místa, která jsou tradičně v rámci „Greeningu“ nasvícena zeleně, patří například egyptské pyramidy, opera v Sydney, Londýnské oko, šikmá věž v Pise, Knížecí palác v Monaku, Allianz Arena a Odeonsplatz v Mnichově, palác a fontána na Plaza de Cibeles v Madridu, Stolová hora v Jihoafrické republice, Empire State Building v New Yorku, nápis „Vítejte v Las Vegas“ nebo Niagarské vodopády. Letos k nim kromě Petřínské rozhledny přibyde také Hrad Šípkové Růženky v Disneylandu v Paříži, skokanský můstek Holmenkollen v Oslo a skalní město Petra v Jordánsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.