Písek navázal spolupráci s tchajwanskou firmou Tatung

21.04.2017 15:16

Písek byl jediným českým chytrým městem, jehož zástupci zamířili na únorový tchajwanský světový summit chytrých měst. Zájem neměla ani česká vláda. Písecké delegaci, tvořené místostarosty Jiřím Hořánkem (ANO 2011) a Josefem Knotem (TOP 09) se ale dostalo velmi přátelského přijetí od tchajwanské administrativy i vedení firem. Navázaná spolupráce plodí první ovoce.

Písek navázal spolupráci s tchajwanskou firmou Tatung
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Delegace firmy Tatung se dnes na vlastní oči přijela do Písku přesvědčit, jak děti 15. mateřské školy v Erbenově ulici s úspěchem pracují s interaktivním výukovým systémem, který městu jedna z největších tchajwanských investičních společností darovala,“ uvedl místostarosta města Josef Knot.

Tatung si píseckou školku vybral pro pilotní ověřování svého nového výukového systému, který tvoří tabule a interaktivní zařízení pro každé dítě, pomocí kterého řeší jednotlivé úlohy. Tchajwanská společnost si tak v těchto dvou zařízeních ověřuje možnosti svého celosvětově úspěšného vzdělávacího systému v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…