Plzeň 3: Na území centrálního obvodu jsou umístěny nové měřiče rychlosti

08.12.2017 14:31

Na řidiče čekají na silnicích mnohá místa, která svojí přehledností svádějí k přišlápnutí plynového pedálu. Právě zde by ale měli z hlediska bezpečnosti spíše ubrat. K tomu právě slouží i digitální ukazatele rychlosti, které upozorňují řidiče na dodržování předepsané rychlosti, a tím pádem i bezpečné jízdy.

Plzeň 3: Na území centrálního obvodu jsou umístěny nové měřiče rychlosti
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Pro lepší zajištění bezpečnosti na frekventovaných místech plzeňského centrálního obvodu bylo umístěno celkem pět solárních měřičů rychlosti.

„Měřiče byly nainstalovány v ul. Edvarda Beneše naproti vjezdu do firmy BRUSH SEM směrem na Radobyčice, v Křimické ulici při vjezdu do Křimic, v ulici Litická při příjezdu od Litic, v ulici K Černicím při příjezdu od Černic a v ul. Domažlická při výjezdu na Sulkov, a to kvůli blízkosti cyklostezky“, informuje Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Nově instalované měřiče rychlosti jsou pouze informativní a mají preventivní charakter.

„Doufáme, že měřiče rychlosti přispějí ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu v těchto částích našeho obvodu“, dodává Radoslav Škarda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…