Plzeň: Katalog sociálních služeb má nově i elektronickou podobu

16.02.2018 15:15

Katalog sociálních služeb, jehož tištěná verze je lidem k dispozici od října loňského roku, má nyní i elektronickou podobu. Potřebné informace najdete na inovovaném webovém portálu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně http://socialnisluzby.plzen.eu.

Plzeň: Katalog sociálních služeb má nově i elektronickou podobu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Portál slouží jako prostředek spolupráce města Plzně s neziskovým sektorem a zároveň je vyhledávaným zdrojem informací pro veřejnost. Návštěvníci zde naleznou komplexní přehled veškerých městem garantovaných sociálních služeb, včetně aktivit a souvisejících projektů. „Více než design je nutno v rámci úprav vždy zohlednit fakt, že návštěvník stránek Sociální služby města Plzně hledá v první řadě pomoc či informace v obtížné životní situaci. Nejdůležitější jsou proto hlediska srozumitelnosti a přehlednosti, která vedou k rychlému nalezení požadované informace. Hybnou silou přestavby webu byla instalace elektronické verze Katalogu sociálních služeb, jehož tištěnou podobu má veřejnost k dispozici od října loňského roku. Plníme tím slib daný občanům města, kteří k vyhledávání informací upřednostňují internet a zároveň představujeme web se zdokonalenými funkcemi,“ uvedla Eva Herinková, náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí.

Hlavním přínosem inovace, která byla realizována ve spolupráci se Správou informačních technologií města Plzně, je snadnější vyhledání sociální služby či související aktivity. Vedle možnosti vyhledávání podle cílových skupin (např. senioři, osoby se zdravotním postižením apod.) jsou nyní k dispozici další vyhledávací kritéria, a to podle formy poskytování (ambulantní / terénní / pobytové) a podle konkrétního druhu služby (např. domovy pro seniory). Výhodou elektronického katalogu je možnost kdykoliv na žádost příslušného poskytovatele aktualizovat údaje o poskytované službě.

„Za zmínku stojí i další provedené vylepšení, a to vytvoření tzv. responzivního web designu, který ocení zejména uživatelé mobilů, notebooků, netbooků či tabletů. Jde o způsob, který zaručí, že zobrazení webové stránky bude optimalizováno pro všechny druhy nejrůznějších zařízení,“ dodal Radek Kolářík, vedoucí oddělení web aplikací Správy informačních technologií města Plzně.

Katalog sociálních služeb najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …