Plzeň: Veřejnost se může seznámit s návrhem regenerace sídliště Vinice

10.10.2016 15:18

S návrhem regenerace sídliště Vinice, jehož obyvatele trápí především malé množství parkovacích míst, neupravená prostranství a špatně dostupné sportovní či kulturní vyžití, se mohou občané seznámit v úterý 11. října od 17:30 hodin v jídelně 7. základní a mateřské školy Plzeň v Brněnské ulici.

Plzeň: Veřejnost se může seznámit s návrhem regenerace sídliště Vinice
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Představovaná studie je jedním z podkladů, podle kterých bude sídliště obnoveno a upraveno. Zájemcům ji přiblíží zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, který během uplynulých let zajistil projekty regenerace všech hlavních plzeňských sídlišť.

„Podněty, které získáme na základě diskuze s občany, zapracujeme do výsledné studie regenerace. Stejně tak budeme nakládat s připomínkami zaslanými do 20. října prostřednictvím kontaktního formuláře na našich webových stránkách www.ukr.plzen.eu,“ uvedl Miroslav Pešík z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Podkladem pro zpracování návrhu studie regenerace byla mimo jiné analýza potřeb místních obyvatel. „Z výsledků dotazníkového šetření, kterého se v červnu 2016 zúčastnilo více než 300 respondentů z Vinic, vyplývá, že obyvatelé vidí jako hlavní nedostatky sídliště například malé množství parkovacích míst, neupravená veřejná prostranství a malé množství dostupného sportovního či kulturního vyžití. Naopak spokojeni jsou například s dopravním spojením městskou hromadnou dopravou,“ vysvětlila Pavla Dusíková z Centra pro komunitní práci západní Čechy.

Studie navrhuje úpravy a rekonstrukci zeleně, chodníků, zefektivnění parkování, zklidnění dopravy v ulici Brněnská, rozvoj míst pro herní a sportovní vyžití dětí a mládeže, regeneraci centrálního prostoru sídliště či umístění parkovacího domu podél ulice Na Chmelnicích. Výsledná dokumentace bude podkladem pro rozhodování městské správy o úpravách v území a pro podávání žádostí o dotace.

Návrh občanům přestaví také zástupci Městského obvodu Plzeň 1, zpracovatel studie architekt Martin Kliment a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…