Plzeň spustila svůj oficiální informační web o koronaviru

09.11.2020 18:35

Plzeň spustila svůj oficiální informační web o koronaviru. Občanům v přehledné a intuitivní formě poskytuje základní informace, souhrn platných opatření, odkazy na nejdůležitější kontakty i praktické rady.

Plzeň spustila svůj oficiální informační web o koronaviru
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Lidé se na něj dostanou i z oficiálních stránek webu města (ZDE) kliknutím na červený box v pravé spodní části strany, stejnou cestou se k webu připojí i ze stránek městských obvodů a Bezpečné Plzně.

Anketa

Bude Joe Biden dobrý prezident USA?

10%
90%
hlasovalo: 10541 lidí

„V posledních týdnech jsme cítili, že musíme občanům nabídnout k tématu koronaviru v Plzni přehlednější zdroj informací. Zásadně totiž narostl obsah a stále roste počet různých platných či upravovaných a aktualizovaných vládních opatření, odkazů a podobně, v nichž se člověk ztrácí. Potřebovali jsme řešení, jak Plzeňana nezahltit desítkami odkazů, ale naopak, jak mu hledání informací usnadnit. A to se podařilo,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.

V souvislosti s novým webem město zřídilo i e-mailovou adresu koronavirus@plzen.eu, kam lidé mohou posílat své dotazy, na něž nenajdou odpovědi na „covid stránkách“ Plzně.

Oficiální informační web Plzně ke koronaviru vychází z manuálu jednotného vizuálního stylu západočeské metropole, pracuje se základními barvami zelené a žluté, dodržuje font písma. Jeho struktura je jednoduchá a přehledná. Z hlavní stránky vedou klíčové odkazy do sekcí: Nabízím pomoc, Potřebuji pomoc, Jsem nemocný, Mám dotaz. Lidé najdou i odkazy na sekce Úřady a instituce, Aktuality z Plzně, Opatření pro ČR, Nejčastěji kladné dotazy a další. Samozřejmostí jsou možnosti prokliku na stránky různých institucí, jakou jsou Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienické stanice Plzeňského kraje a další.

Adresa webu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…