Ponocní ve Znojmě a Retzu lákají na prohlídky města a kuriozity

24.07.2017 15:15

Znojemští už si jistě zvykli, že v letních měsících mohou v ulicích města potkat ponocného. Pár kilometrů od Znojma, v partnerském městě Retz, mají také vlastního ponocného – plní roli průvodce. V pátek 4. srpna budou mít oba pánové napilno. Ve Znojmě zahraje ponocný z ochozu radniční věže u příležitosti její speciální večerní prohlídky a v Retzu ponocný zájemce provede městem.

Ponocní ve Znojmě a Retzu lákají na prohlídky města a kuriozity
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Retzer Nachtwächterführung – prohlídka s ponocným – nabízí procházku kolem Retzu doplněnou o kuriozity ze života z období středověku. V pátek 4. srpna od 21.00 hodin návštěvníci s ponocným prozkoumají tajemná zákoutí, objeví nepoznané a přemístí se s ním do středověku. Za hodinu a půl dlouhou prohlídku zaplatí dospělí 7 eur a děti 3,50 eur. Další možnost se naskytne 1. září a 6. října.

Ve Znojmě se ponocný postará o neobyčejný zážitek ve stejný den, 4. srpna, kdy při veřejných večerních prohlídkách radniční věže, které jsou od 20:00 do 22:00, zahraje přímo z jejího ochozu. Vstup je pro dospělé 35 korun, pro děti 25 korun, přičemž poslední vstup je ve 21:30. Další večerní prohlídka radniční věže s ponocným se koná 18. srpna. Přes léto je navíc možné ponocného potkat každý pátek a sobotu večer, po dobu festivalu Znojmo žije divadlem dokonce každý večer.

Existence ponocných není jediný spojující článek Znojma a Retzu. Objevte další společné zájmy, projekty nebo i akce regionu, které by mohly vyústit ve společné pořádání Dolnorakouské zemské výstavy v roce 2021, a to na společné facebookové stránce Retz 2021 Znojmo!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…