Potravinová pomoc českolipským dětem

18.09.2016 18:38

Město Česká Lípa podpoří zapojení svých základních škol do potravinové pomoci sociálně slabým dětem. Rozhodla o tom rada města.

Potravinová pomoc českolipským dětem
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Do projektu se v první výzvě zapojila ZŠ Školní, nyní nabídku využila i ZŠ Slovanka,“ říká místostarostka města Alena Šafránková. „Zapojená škola obdrží od Libereckého kraje finanční prostředky na úhradu obědů pro děti ve školních jídelnách. Podpora je určena žákům, kteří vyhoví nastaveným podmínkám. Rodina se musí nacházet v hmotné nouzi v rozhodném období 3 po sobě jdoucích kalendářních měsíců a zákonní zástupci s podporou souhlasí,“ upřesňuje místostarostka.

Pomoc je zaměřena na materiálně znevýhodněné rodiny s dětmi, neúplné rodiny s nízkou pracovní intenzitou a další osoby ve vážené sociální nouzi. Cílem projektu je zajistit dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin pravidelné školní stravování a vychovat u nich zdravé stravovací návyky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…