Prachatice: Studentská rada města zahájila školní rok

07.11.2017 7:32

V novém školním roce 2017/2018 se sešli zástupci jednotlivých prachatických škol se starostou města Martinem Malým na radnici.

Prachatice: Studentská rada města zahájila školní rok
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

První setkání Studentské rady města Prachatice, poradního orgánu vedení města, proběhlo v říjnu. Řada zástupců studentů pokračuje v aktivitě, zájmu o věci veřejné, již z minulého školního roku (někteří již několik let). Na první jednání v novém školním roce byli pozváni i zástupci z řad pedagogů, těch, kteří většinou na svých jednotlivých školách mají na starosti školní parlamenty, školní studentské rady...

Systém setkávání je již několik let stejný – informace z radnice, informace od mladých lidí. A tak hned na prvním jednání se rozpoutala diskuze o záměrech a investicích města z pohledu ekonomického jako byla například oprava ulic v Duhové, opravy Tepelného hospodářství, nová místa na parkování – parkoviště nebo také hřiště ve Starých Prachaticích, Malé náměstí nebo rekonstrukce bazénu. Vedle toho starosta města podal přehled investic a pozval na akce, které by mladé lidi mohly zajímat – otevření Lázeňské lesní promenády a Zážitkové trasy víly Majolenky, které budou slavnostně otevřeny 6. listopadu 2017 v 15 hodin.

Závěrečná část patřila Petře Popové, manažerce krizového řízení města Prachatice. Studenty seznámila s pracovištěm Krizového řízení, diskutovala o potřebnosti informací, nabídla přednášky na školách. Pracoviště krizového řízení zajišťuje připravenost obce s rozšířenou působností Prachatice (dále jen ORP) na řešení mimořádných událostí a krizových stavů. Provádí realizaci hospodářských opatření pro krizové stavy, včetně organizování a koordinace všech těchto činností v rámci ORP. Zajišťuje úkoly v oblasti obrany a bezpečnosti státu v případě stavu ohrožení státu či válečného stavu. Plní úkoly spojené s bezpečností práce a požární ochranou města. Zajišťuje činnost Jednotek sboru dobrovolných hasičů města a příslušných osad.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…