Prachatice: Žáci ze Stezky na radnici

22.01.2017 14:49

V rámci projektu Dětem otevřená radnice navštívili městský úřad žáci ze ZŠ Zlatá stezka 240. Možnost setkat se se starostou a popovídat si s ním o městě, ve kterém žijí, ocenili žáci i paní učitelka.

Prachatice: Žáci ze Stezky na radnici
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Ve čtvrtek 12. 1. se vydali žáci 8. A ze ZŠ Prachatice Zlatá stezka 240 na návštěvu za panem starostou v rámci projektu Dětem otevřená radnice.

Na radnici je velmi vřele přivítal pan starosta v zasedací místnosti, kde jim představil práci svojí, rady města a celého zastupitelstva. Seznámil je s projekty, které by město chtělo zrealizovat. Tak se žáci dozvěděli o podobě nového Malého náměstí, kde by mělo vzniknout opravdu malé náměstí. Všechny překvapilo, že při výzkumu zjistili, že tudy denně projde 2 000 lidí.

Dalším projektem bylo letní kino, kde je počítáno i s konáním různých koncertů. Také se dozvěděli o nové podobě plaveckého bazénu.

Nakonec se mohli zeptat na vše, co je zajímalo. Pan starosta ochotně na všechny otázky odpověděl, třeba i na to, co udělal proto, aby se stal starostou.

V úplném závěru měli žáci možnost podívat se do kanceláře pana starosty a místostarosty a vyzkoušet si, jak se sedí za pracovním stolem pana starosty.

Všichni byli velmi spokojeni a už se těší na další příležitost popovídat si s panem starostou.

Text: Mgr. Alena Smolíková - učitelka ZŠ Zlatá stezka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…