Praha 11: Kaštanová alej ve Starochodovské prošla léčbou

22.06.2017 20:40

Rádi bychom Vás informovali, že v úterý dopoledne došlo k odbornému ošetření stromů jírovce maďalu ve Starochodovské ulici.

Praha 11: Kaštanová alej ve Starochodovské prošla léčbou
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Speciální ochranné látky byly do padesáti šesti vzrostlých kaštanů aplikovány injektáží, která představuje pokrokovou metodu péče o stromy v městském prostředí. Ošetření eliminuje důsledky napadení aleje klíněnkou jírovcovou způsobující hnědnutí a předčasný opad listů v průběhu vegetace. Ochranu dřevin pak ošetření zajišťuje v závislosti na stanovišti a vitalitě stromu po dobu dvou let.

Samotná injektáž se provádí umístěním vrtů při obvodu kmene stromu, do něhož se vstřikuje účinná látka - tu strom následně vodivými pletivy transportuje do svých orgánů. Tento netradiční postup byl zvolen k zachování nádherného olistění cenného a významného stromořadí Jižního Města v průběhu celé vegetační doby. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…