Praha 11: Opozice zablokovala jednání zastupitelstva, zvýšení mezd učitelů zůstává v nedohlednu

08.06.2018 9:16

Včerejší 39. zasedání zastupitelstva MČ Praha 11 skončilo ve znamení předvolebních obstrukcí. Zastupitelé z opozičního Hnutí pro Prahu 11 jako jediní odmítli hlasovat pro návrh programu, který tak nebyl schválen. Jednat se přitom mělo o závěrečném účtu městské části, navýšení mezd jihoměstských pedagogů nebo podpoře aktivit seniorů.

Praha 11: Opozice zablokovala jednání zastupitelstva, zvýšení mezd učitelů zůstává v nedohlednu
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

39. zasedání zastupitelstva MČ Praha 11 bude jistě patřit k těm, na která jeho účastníci jen tak nezapomenou. Na jeho program totiž bylo zařazeno hned několik zásadních bodů: závěrečný účet městské části za rok 2017, přijetí dotace ve výši 18,5 mil. Kč na posílení mzdových prostředků v jihoměstských základních a mateřských školách nebo dotace pro společnost Jihoměstská sociální a.s. na pořádání pestré škály akcí pro seniory.

Jednat se mělo i o finanční podpoře již 15. ročníku oblíbeného letního hudebního festivalu Tóny Chodovské tvrze a jubilejního 20. ročníku tradičních oslav městské části Dny Prahy 11.

Pro schválení programu hlasovali zastupitelé všech klubů s výjimkou jediného: Hnutí pro Prahu 11. Kvůli předvolebním obstrukcím senátora Ladislava Kose a bývalého starosty jedenácté městské části Jiřího Štylera, kteří v čele hnutí stojí, tak program nakonec o jediný hlas schválen nebyl.

Městská část vynaložila na pořádání promarněného zasedání bezmála 80 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…