Praha 8 je přátelská k seniorům

21.10.2017 14:50

Třetí místo v prvním ročníku soutěže Obec přátelská seniorům si odnesla městská část Praha 8. Na další podporu seniorů získala městská část dotaci jeden milion korun.

Praha 8 je přátelská k seniorům
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Obce, města i městské části z celé České republiky soutěžily o finanční dotaci na aktivity, které podpoří seniory v regionech. První ročník soutěže navazuje na úspěšný projekt Odboru rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstva práce a sociálních věcí Obec přátelská rodině, který vznikl již před devíti lety. Soutěž byla pořádána ve spolupráci s Radou vlády pro seniory a stárnutí populace.

„Cílem soutěže je více zapojit obce do podpory seniorských aktivit a zlepšovat tak podmínky pro jejich život v regionech. Museli jsme představit konkrétní proseniorská opatření, která reagují na aktuální potřeby rodin a seniorů v naší městské části,“ popisuje radní Jana Solomonová.

MČ Praha 8 soutěžila v V. velikostní kategorii a umístila se třetí za Ostravou – Porubou a Olomoucí. Za MPSV předal v úterý 17. října 2017 ocenění a šeky vítězům náměstek člena vlády Tomáš Petříček spolu se zástupci dalších organizací v Hrzánském paláci v Praze. Za osmou městskou část převzal ocenění a šek na další aktivity určené pro seniory v hodnotě jeden milion korun Jana Solomonová.

Zvláštní pozornost byla věnována oslavám Dne seniorů

Porotu zaujala především pravidelná činnost formou edukačních programů v KD Ládví (přednášky Praha neznámá, tajemství šlechtických rodům a Cesta kolem světa spojené s vycházkami po Praze a výlety po památkách ČR), ale také pravidelné sportovní aktivity pro seniory. Zvláštní pozornost byla věnována také oslavám Dne seniorů.

„Úspěch v soutěž mne, samozřejmě, velmi těší. Ne toliko kvůli finanční dotaci, kterou jsem díky třetímu místu získali, ale především kvůli tomu, že naši práci pro seniory děláme dobře. Do soutěže se určitě zapojíme i v dalších ročnících,“ dodává Solomonová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…