Praha: Město přidá na pořádání sportovních akcí necelých čtyři sta tisíc korun

25.09.2012 16:00

Hlavní město uvolní 350 tisíc Kč na partnerství Prahy při pořádání sportovních akcí konaných v roce 2012. Rozhodli o tom na dnešním jednání pražští radní. Město podpoří pět projektů, které představují pestrou škálu sportovních aktivit.

Praha: Město přidá na pořádání sportovních akcí necelých čtyři sta tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Přidělení finančních prostředků jednotlivým žadatelům vychází ze Zásad pro partnerství hlavního města Prahy při pořádání akcí v oblasti kultury, cestovního ruchu, sportu, volného času a volného času dětí a mládeže, schválených Radou hlavního města v roce 2009. Podpořené akce představují rozmanitou škálu různých odvětví sportu, mezi které, mimo jiné, patří nejstarší evropský běžecký závod Běchovice – Praha nebo evropský pohár juniorů v judu,“ uvedla radní Helena Chudomelová (TOP 09).

Praha se bude spolupodílet finančním příspěvkem na konání těchto akcí:

Běchovice – Praha, 116. ročník mistrovství ČR v silničním běhu - 150 000 Kč

Jedná se o silniční běh na 10 km a současně veřejný závod, kterého se zúčastní sportovci nejrůznějších odvětví i neregistrovaní běžci. Závod je nejstarším evropským běžeckým závodem.

Světová liga – 1. kolo v pozemním hokeji - 50 000 Kč

Světová liga (World League), je nový ambiciózní koncept s dvouletým cyklem. Tento rok začíná premiérově pro kvalifikaci na mistrovství světa a v roce 2014 pro kvalifikaci na OH v Brazílii.

Prague Long Distance Challenge - 100 000 Kč

Letos se jede již 6. ročník prestižního mezinárodního závodu dračích lodí. Na závodech pravidelně startují závodníci umisťující se na předních místech světových žebříčků v tomto sportu. Dračí lodě jsou tisíce let starým sportem pocházejícím z Číny, kde drak byl bohem vody.

Evropský pohár juniorů v judu -  50 000 Kč

Mezinárodní turnaj v judu se koná v Praze každoročně a je zařazen do série juniorských soutěží s celosvětovou účastí. Pro judisty do 20 let je akce významnou součástí přípravy a kvalifikace na MS a ME juniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…