Praha odmítá výsledky soutěže o uzavřenosti úřadů kvůli nepravdivě uvedeným informacím

30.09.2010 15:22

Magistrát hl. m. Prahy považuje vyhodnocení soutěže o.p.s. Otevřená společnost OtevřenoxZavřeno za naprosto neobjektivní.

Praha odmítá výsledky soutěže o uzavřenosti úřadů kvůli nepravdivě uvedeným informacím

Daná kritéria, která byla u Magistrátu hl. m. Prahy hodnocena, naprosto neodpovídají skutečnosti.

V hodnocení soutěže se uvádí, že vedení Prahy bylo nominováno za smlouvu s Českými drahami o údajném utajování informací při spolupráci na integraci systémů karet opencard a In-karty. Jak tvrdí o.p.s., když se integrace neuskutečnila, rada města nechala zpracovat zadávací dokumentaci k zajištění kartového centra, kterou prohlásila za neveřejnou.

Hl. m. Praha uzavřela s Českými drahami pouze Memorandum o spolupráci při propojování karty opencard a In-karty ČD. Tento materiál byl zveřejněn a poskytnut také médiím. Memorandum pouze prokazovalo společnou vůli obou stran spolupracovat. Pro budoucí spolupráci v tomto směru požadovaly České dráhy ochranu některých obchodních informací. Tento postup je v případě obdobných projektů naprosto standardní. I přesto hl. m. Praha na tuto podmínku nepřistoupilo. Rada hl. m. Prahy žádnou smlouvu o utajování informací neschválila a nic takového uzavřeno nebylo.

Následně o.p.s. uvádí, že rada města nechala zpracovat zadávací dokumentaci k zajištění kartového centra, kterou prohlásila za neveřejnou.

Ani tato informace se v žádném případě nezakládá na pravdě. Rada hl. m. Prahy odsouhlasila znění výběrového řízení na nového provozovatele Pražského centra kartových služeb. Toto otevřené a zcela standardní výběrové řízení bylo vyhlášeno počátkem letošního září a uveřejněno na Informačním serveru veřejných zakázek (http://www.isvz.cz/) a serveru Zakázky pod lupou (http://zakazky.praha.eu/).   

Ani v jednom případě tedy nedocházelo k žádnému utajování jakýchkoliv informací. O výše uvedených krocích byla informována veřejnost prostřednictvím médií i webových stránek http://www.praha.eu/, apod.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…