Praha vybrala firmu zajišťující svoz a odstranění nepoužitých léků

16.05.2017 15:58

Městská rada dnes na základě výběrového řízení a doporučení výběrové komise rozhodla o výběru dodavatele na "Zajištění sběru, svozu a odstranění nepoužitelných léčiv z lékáren na území hl. m. Prahy". Vítězem se stala firma Purum, s r.o., s nabídkovou cenou 1 602 344 korun (bez DPH).

Praha vybrala firmu zajišťující svoz a odstranění nepoužitých léků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Doposud platná smlouva na zajištění této služby končí na začátku června. „ Je v zájmu města, aby k uzavření navazující smlouvy došlo co nejrychleji, protože občané odevzdávají léky do lékáren nepřetržitě a povinností města je hradit náklady vzniklé lékárnám za odběr léků. Dodavatele jsme tedy vybrali právě včas,“ konstatovala radní Jana Plamínková.

Jak dodala, neuzavření smlouvy v požadovaném termínu by znamenalo kolaps zavedeného systému a hromadění léků v lékárnách.

Vybrán byl uchazeč, který ve veřejné soutěži nabídl nejnižší cenu služby. Vzhledem k této velmi nízké ceně ho komise vyzvala, aby ještě zdůvodnil způsobu jejího stanovení a objasnil a doplnil další údaje. Firma všechny údaje doložila v požadovaném termínu a hodnotící komise shledala tyto informace jako dostatečné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…