Přerov: Kino Hvězda mění provozovatele, začátkem listopadu nebude promítat

30.10.2016 10:05

Přerovské kino Hvězda mění první listopadový den svého provozovatele. Jednadvacet let měla objekt v nájmu soukromá podnikatelka – té ale k poslednímu říjnu končí nájemní smlouva a kino začnou následně provozovat Kulturní a informační služby města Přerova.

Přerov: Kino Hvězda mění provozovatele, začátkem listopadu nebude promítat
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Právě tato organizace zajišťuje například kulturu v Městském domě, provozuje dvě umělecké galerie a stará se rovněž o dva památníky, odkazující na historii města. Kino Hvězda bude další náplní jejich činnosti.

„V současné době čekáme, až nám bude objekt kina předán k užívání – na to má dosavadní provozovatelka třicet dnů. Už dnes je ale jisté, že začátkem listopadu se v kině promítat nebude. Ovšem do dvou týdnů od předání jsme schopni opět zahájit provoz. Máme smlouvy s distributory – programově i personálně je všechno zajištěno,“ řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Podle informací úředníků z odboru majetku přerovského magistrátu, kteří budou celou nemovitost přebírat, bylo s dosavadní nájemkyní prozatím dohodnuto předání první části. „Začátkem listopadu přebereme restauraci a kavárnu. Pak až samotné kino,“ uvedl vedoucí odboru Miloslav Dohnal. Restaurace K2, která je součástí objektu, tu bude ještě fungovat - ovšem počítá se s tím, že časem se změní na dětskou knihovnu. Provoz kavárny by měl zůstat zachován.

Chceme dostat do kina i starší generaci

Své představy o budoucím fungování kina má i jeho nová vedoucí Svatava Měrková mladší, která říká: „Do konce roku bych chtěla kino stabilizovat a na jaře začneme s novou náplní. Budeme zvát protagonisty filmů - předběžně je domluvena účast tvůrců filmu Miluji tě modře. Chceme dostat do kina i starší generaci, takže pro seniory budou zajímavé programy a akce. Novinkou bude i platební terminál, který umožní lidem platit kartou – a také aplikace zvaná BudíCheck, prostřednictvím níž si lidé mohou přímo v mobilu či tabletu objednat lístek.“

Kino Hvězda, které stojí na lukrativním místě přímo naproti nové obchodní galerii, bylo postaveno v roce 1975. Kinosál má 399 míst, z toho 15 dvojsedadel, disponuje bezbariérovým přístupem i toaletami. Kino je zároveň krytem CO, v němž by v případě nebezpečí našlo útočiště 900 osob. Město Přerov do objektu v posledních letech dalo miliony korun – a s dalšími částkami například do zateplení se počítá. „Od roku 2005 město investovalo do provozu, tedy do energií, ale také do technického vylepšení, 12 a půl milionu korun,“ vzpomněl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO). Podle něj patří mezi největší položky digitalizace kina, která proběhla v roce 2009 a přišla na 4 miliony korun, dalších 3 a půl milionu korun šlo do nových podlah a pořízení sedaček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…