Přerov: Nefunkční mobily mohou posloužit stacionáři

09.02.2023 7:35 | Tisková zpráva

Vysloužilé a nefunkční mobilní telefony mohou dostat druhou šanci v charitativním projektu „Věnuj mobil“. Jak název napovídá, projekt se zaměřuje na sběr vysloužilých mobilních telefonů, které nemusí ležet doma v šuplíku, ale mohou posloužit dobré věci.

Přerov: Nefunkční mobily mohou posloužit stacionáři
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Za 1000 nasbíraných telefonů získá přerovský stacionář Jsme tady od společnosti Asekol dvacet tisíc korun.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21905 lidí

Neziskové aktivační centrum Jsme tady již šestnáct let pečuje o mladé lidi s těžkým kombinovaným postižením, kteří potřebují 24hodinovou péči. „Organizace byla založena rodiči klientů, aby mohli žít lepší život a dále se rozvíjet i mimo svoji rodinu. Za pomoci osobních asistentů se vzdělávají, zpívají, malují a tráví svůj čas v přátelském prostředí ve společnosti svých vrstevníků,“ doplňuje ředitel organizace Pavel Soukup.

Od pondělí 13. února mohou Přerované donést svůj starý mobilní telefon do Městského informačního centra na náměstí T. G. Masaryka 7 (boční vchod Městského domu). Z telefonu je nutné vyjmout SIM kartu, případně i paměťovou kartu, vymazat paměť telefonu a baterii v zařízení ponechat.

Mobily následně Asekol předá k certifikované recyklaci. Odevzdaná nefunkční mobilní zařízení naplní nejen charitativní rozměr, ale recyklace pomůže i životnímu prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…