Přerov: Novou cyklostezku přerušil pruh staré dlažby, vypadá jako špatný vtip

13.12.2017 10:00

Ostrůvek ze staré dlažby, který zůstal na nově vybudované cyklostezce na Velké Dlážce, vypadá jako špatný vtip projektanta či investora. I kolemjdoucí se pozastavují nad tím, proč je čerstvě položená stezka ze zámkové dlažby na třinácti metrech přerušena desítky let starou šedou dlažbou.

Přerov: Novou cyklostezku přerušil pruh staré dlažby, vypadá jako špatný vtip
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Zástupci města Přerova vysvětlují, že právě tento pozemek před hotelovým domem Strojařem se jim v době zahájení stavby nepodařilo - ani po třinácti letech od podání žádosti - od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových získat. A protože nechtěli stavbu připravit o dotaci, zahájili ji – i když věděli, že stezku v první fázi připraví o plynulost. Teď už se ale s úřadem domluvili a další kroky by měly vést k bezúplatnému převodu pozemku do majetku Přerova.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových dořešil věcná břemena, která bránila převodu pozemku v minulosti, a zároveň obdržel i potřebné stanovisko silničního správního úřadu. „V současnosti probíhá v souladu se zákonem nabídka pozemku ostatním státním institucím. Pokud o něj žádná z nich nepožádá, bude Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových navrhovat bezúplatný převod na město Přerov, neboť jsou k němu splněny zákonné podmínky,“ informoval přerovský primátor Vladimír Puchalský, který nepříjemnou záležitost řešil s úředníky přímo v Praze – na adrese Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Podle něj je reálné, že do jara bude pozemek patřit Přerovu – a dělníci se budou moci do dostavby chybějícího úseku pustit.

Nová cyklostezka v délce půl kilometru propojí cyklistům střed města s ulicemi Velká Dlážka a Lipnická. Začíná u kruhového objezdu u hotelového domu Strojař a skončí u pobočky městské knihovny, později bude napojena až do Předmostí. Cyklostezka je široká dva a půl metru, chodník vedle má tři metry. V části trasy je chodník od trasy po cyklisty oddělen pásem trávy. Stavba, která začala v říjnu a ukončena by měla být do Vánoc, přijde město na 6 milionů 200 tisíc korun - Přerov má ale šanci získat dotaci z ITI až do výše 90 procent uznatelných nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…